Fem alternativer til PowerPoint

Synes du at PowerPoint ikke helt passer for deg, eller har du lyst til å prøve noe annet bare for forandringens skyld? Her er fem alternativer:

1. Prezi

Prezi har bare eksistert i fire år, men har allerede en betydelig brukerskare. Den grunnleggende forskjellen fra PowerPoint som er lineært, er at man i Prezi beveger seg i et to- og tredimensjonalt landskap.

Prezi er nettbasert (både produksjon og og visning gjøres via nettleseren) men man har mulighet for å laste ned en lokalversjon av presentasjonen dersom man skal presentere på steder med dårlig eller ingen nettilgang.

En ny funksjon i Prezi er at man har mulighet for å jobbe sammen om en presentasjon, uavhengig av tid og sted. Det er også mulig å opprette en presentasjon i PowerPoint, laste den opp til Prezi og jobbe videre med den der.

Gratisversjonen av Prezi har visse begrensninger: Alle presentasjonene dine er offentlige, lagringskapasiteten er begrenset til 100 MB. For $59 i året kan du oppgradere til Prezi Enjoy (større lagringskapasitet, tilgangsstyring og support) og for $159 i året får du Prezi Pro (enda større lagringskapasitet og mulighet for å jobbe med lokalt installert klient).

2. Keynote

Apples Keynote har vært det dominerende alternativet på Mac-plattformen de siste ti årene og er nå ute i sin femte versjon. Keynote er i grove trekk svært lik konkurrenten fra Microsoft, men skiller seg merkbart på følgende områder:

 • Keynote har et mer omfangsrikt bibliotek av maler, animasjoner og overganger enn PowerPoint
 • Mange hevder at Keynote er mer brukervennlig og terskelen for å lage en profesjonell presentasjon er lavere
 • Keynote er platformavhengig (kjører kun på Apple-produkter)

3. Impress

Impress er presentasjonsverktøyet i den åpne OpenOffice-suiten, og har en stor fordel: det er gratis. Brukergrenssnittet minner mye om Powerpoint pre 2007-utgaven, og passer fint for dem som trivdes best med denne.

Impress finnes til både Windows, Mac og Linux-plattformen, og kan åpne og lagre presentasjoner i blant annet PowerPoint- og Flash-formater.

4. PowToon

PowToon er i likhet med Prezi og Google Docs fullstendig nettbasert (både utforming og visning gjøres i nettleser), og og som tittelen indikerer er det en hybrid mellom et presentasjonsverktøy og et tidslinjebasert animasjonsverktøy. På hver slide har du en 20 sekunder lang tidslinje der du kan boltre deg med innebygde effekter og overganger, og det er overraskende lett å få det hele til å se bra ut. Presentasjonene kan publiseres direkte til Youtube, eller du kan velge å vise dem direkte fra brukerkontoen din på PowToons nettsted.

PowToon kan fort bli litt «hesblesende» i lengden, og egner seg antakelig i mindre grad lange forelesninger, men kan derimot passe godt til kortere presentasjoner som har behov for litt «snert».

Gratisversjonen har enkelte begrensninger (maksimalt fem minutter, SD-oppløsning, et begrenset multimedie- og stilbibliotek og et PowToon-vannmerke som ikke kan velges bort). For Pro-versjonen ($240 pr år) får du langt mer og boltre deg med, blant annet HD-oppløsning og 12 ulike maler.

5. Google Docs

Dersom delings- og samskrivingsmuligheter er viktigere for deg enn de avanserte redigeringsmulighetene som finnes i Powerpoint og Keynote kan presentasjonsverktøyet i Google Docs være et godt alternativ. Du finner den grunnleggende funksjonaliteten som de fleste konkurrentene har, men har begrenset støtte for blant annet animasjoner, overganger og video.

Stein Erik Skaar

Rådgiver ved Pedagogisk Utviklingssenter (PULS), Universitetet i Agder

You may also like...

218 Responses

 1. 3. august 2019

  air jordan 11

  There are definitely numerous particulars like that to take into consideration. That is a nice point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up where the most important…

 2. 7. august 2019

  cheap jordans

  You made some respectable points there. I appeared on the web for the difficulty and found most individuals will go together with with your website.

 3. 12. august 2019

  cheap jordans

  Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances seem to get one thing done.

 4. 16. august 2019

  air max 2018

  I抦 impressed, I must say. Really hardly ever do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient ind…

 5. 18. august 2019

  off white hoodie

  WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?

 6. 22. august 2019

  christian louboutin shoes

  A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for…

 7. 27. august 2019

  jordan retro

  It is best to take part in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will suggest this website!

 8. 2. september 2019

  nike air max 270

  There may be noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain good points in options also.

 9. 5. september 2019

  ferragamo belts

  An attention-grabbing discussion is price comment. I believe that you must write extra on this matter, it might not be a taboo topic however typically people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 10. 10. september 2019

  balenciaga triple s

  WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ?

 11. 18. september 2019

  tenis adidas ultra boost precio

  letnie sukienki za kolano stylowo i modnie z allanielegancki komplet kostium bluzka spodnie 46 48 l zdj臋cie na imgedlen ubrania zobacz wybrane produktyubrania na wesele damskie 3638 sm warszawa sprzedam

 12. 19. september 2019

  jovem mulher fazendo compras line site usando conex茫o internet alta fotografia de stock

  touca de nata莽茫o de silicone premium pratademillus suti茫 olimpo bourbon6mm tpe non slip yoga mat thick yoga mat fitness exercise colchonetekit 20 calcinha fio duplo 10 cueca boxer lingerie atacado r 169

 13. 20. september 2019

  nike nike kd. nike kd trey 5 ii

  nike air jordan 4 retro gray blue white mens shoes onlineeconomic popular nike air max lebron xi all black basketball shoes for men innike air foamposite pro white guccithe kyrie 4 is the latest in a number of signature shoes for kyrie irving. it repre…

 14. 23. september 2019

  air jordan 5 quai quai quai 54 size 8.5

  air jordan 1 high turbo green february 15 release for 160 youtubesnkr eu die jordan sportswear legacy aj 11 jacke istair jordan 1 retro high og grey crimson air jordan 555088 018air jordan 12 melo white university blue metallic silver depop

 15. 14. november 2019

  jordan 11

  Thank you a lot for providing individuals with an extremely pleasant possiblity to read articles and blog posts from this website. It can be very kind plus full of a great time for me and my office fellow workers to search your website really 3 times i…

 16. 21. november 2019

  kd 12

  I and also my pals ended up reading the excellent strategies located on the website and then quickly developed a horrible feeling I never thanked the site owner for those techniques. All the young men are actually absolutely stimulated to read them and…

 17. 24. november 2019

  adidas tubular

  I simply needed to appreciate you once more. I do not know the things I would have worked on without those ways shared by you regarding my concern. It had been an absolute daunting condition in my circumstances, however , spending time with your specia…

 18. 27. november 2019

  air max 97

  I must express some appreciation to this writer just for bailing me out of such a circumstance. As a result of researching through the the web and coming across principles that were not beneficial, I figured my entire life was done. Being alive without…

 19. 28. november 2019

  chrome hearts outlet

  I simply had to thank you very much yet again. I’m not certain the things I could possibly have implemented in the absence of the creative ideas shown by you about such a area. It was before a real fearsome issue for me, however , being able to view t…

 20. 29. november 2019

  nike air max 2019

  I simply wanted to post a brief message so as to say thanks to you for these remarkable strategies you are giving on this site. My extended internet lookup has finally been rewarded with reputable facts and strategies to write about with my close frien…

 21. 29. november 2019

  spongebob kyrie 5

  I want to express some thanks to this writer just for bailing me out of such a predicament. Just after surfing around throughout the the net and obtaining notions which are not beneficial, I thought my entire life was well over. Living devoid of the st…

 22. 30. november 2019

  retro jordans

  I precisely wished to thank you very much again. I am not sure what I would have carried out in the absence of the actual tips and hints provided by you directly on this area. It was before a very intimidating condition for me, nevertheless observing t…

 23. 1. desember 2019

  jordan shoes

  I and my buddies came reviewing the great secrets found on your web site and quickly came up with a horrible feeling I never expressed respect to the site owner for those secrets. Most of the people were absolutely joyful to see all of them and have tr…

 24. 2. desember 2019

  nike kd 12

  Thank you a lot for giving everyone an exceptionally pleasant possiblity to read in detail from this site. It is usually very pleasing plus full of a lot of fun for me personally and my office fellow workers to visit your blog no less than three times…

 25. 3. desember 2019

  adidas gazelle sale

  I am commenting to let you be aware of what a fine encounter my wife’s daughter gained studying your web site. She came to understand numerous details, including what it is like to possess a very effective coaching mindset to have many more smoothly c…

 26. 4. desember 2019

  cheap jordans

  I precisely desired to say thanks once again. I do not know the things that I could possibly have undertaken without the actual creative ideas discussed by you relating to that field. Certainly was an absolute frightening scenario in my circumstances,…

 27. 4. desember 2019

  birkin bag

  I want to express my thanks to this writer just for rescuing me from this matter. Right after exploring through the search engines and coming across strategies which were not pleasant, I was thinking my life was well over. Living without the presence o…

 28. 5. desember 2019

  bape hoodie

  I together with my buddies were actually examining the great guides found on the blog then all of a sudden got a horrible suspicion I had not thanked the web blog owner for those secrets. Those people became totally glad to see all of them and have in…

 29. 15. desember 2019

  vapormax

  I was very happy to seek out this internet-site.I needed to thanks for your time for this wonderful read!! I undoubtedly having fun with each little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 30. 16. desember 2019

  kyrie 6

  You must participate in a contest for the most effective blogs on the web. I will advocate this site!

 31. 18. desember 2019

  balenciaga trainers

  I抎 must verify with you here. Which is not something I often do! I take pleasure in reading a publish that will make folks think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

 32. 19. desember 2019

  jordan shoes

  There are certainly plenty of particulars like that to take into consideration. That may be a great point to carry up. I offer the thoughts above as common inspiration but clearly there are questions like the one you convey up the place a very powerful…

 33. 21. desember 2019

  birkin bag

  The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I do know it was my choice to learn, however I actually thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing…

 34. 22. desember 2019

  westbrook shoes

  There are some attention-grabbing deadlines in this article but I don抰 know if I see all of them heart to heart. There’s some validity however I will take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we wish more! Added to Feed…

 35. 23. desember 2019

  golden goose sneakers

  very good put up, i definitely love this website, carry on it

 36. 25. desember 2019

  vapormax

  There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure good factors in features also.

 37. 26. desember 2019

  cheap jordans

  This is the fitting blog for anyone who desires to find out about this topic. You realize so much its nearly laborious to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You positively put a brand new spin on a topic thats been written about for year…

 38. 27. desember 2019

  curry 6 shoes

  Hey! I simply would like to give a huge thumbs up for the great data you may have here on this post. I shall be coming again to your blog for extra soon.

 39. 29. desember 2019

  balenciaga shoes

  Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting similar rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 40. 30. desember 2019

  nike air max 90

  I found your weblog site on google and test a few of your early posts. Continue to maintain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for forward to studying more from you later on!?

 41. 30. desember 2019

  coach outlet

  There are some interesting time limits in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I will take hold opinion till I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to Fe…

 42. 31. desember 2019

  yeezy boost 350 v2

  I抎 have to examine with you here. Which isn’t something I usually do! I enjoy studying a publish that will make people think. Also, thanks for permitting me to remark!

 43. 1. januar 2020

  retro jordans

  The next time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to learn, however I actually thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about someth…

 44. 3. januar 2020

  yeezy

  There are some fascinating cut-off dates in this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity however I will take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to…

 45. 4. januar 2020

  golden goose sneakers

  Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing situation with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting equivalent rss drawback? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 46. 5. januar 2020

  hogan outlet online

  Can I just say what a reduction to search out somebody who actually is aware of what theyre talking about on the internet. You positively know tips on how to bring a problem to gentle and make it important. Extra folks must learn this and understand th…

 47. 6. januar 2020

  bape clothing

  The next time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to read, but I truly thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that yo…

 48. 7. januar 2020

  kobe 11

  Aw, this was a very nice post. In thought I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and by no means appear to get something done.

 49. 9. januar 2020

  kyrie 6 shoes

  It抯 onerous to find educated folks on this matter, however you sound like you understand what you抮e speaking about! Thanks

 50. 11. januar 2020

  nike air max 95

  WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?

 51. 12. januar 2020

  jordan shoes

  WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?

 52. 15. januar 2020

  nike lebron 15

  This is the appropriate weblog for anybody who needs to search out out about this topic. You understand so much its virtually laborious to argue with you (not that I truly would need匟aHa). You undoubtedly put a new spin on a subject thats been written…

 53. 15. januar 2020

  birkin bag

  There are some fascinating deadlines in this article but I don抰 know if I see all of them center to heart. There may be some validity but I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want more! Added to FeedBur…

 54. 17. januar 2020

  cheap jordan shoes

  It抯 arduous to find knowledgeable individuals on this topic, but you sound like you realize what you抮e speaking about! Thanks

 55. 18. januar 2020

  supreme clothing

  There’s noticeably a bundle to know about this. I assume you made sure good points in options also.

 56. 18. januar 2020

  nike basketball shoes

  After examine a few of the blog posts on your website now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site listing and might be checking back soon. Pls check out my site as nicely and let me know what you think.

 57. 20. januar 2020

  yeezys

  you might have an incredible weblog right here! would you like to make some invite posts on my blog?

 58. 20. januar 2020

  supreme clothing

  very nice post, i certainly love this website, carry on it

 59. 21. januar 2020

  kyrie irving shoes

  I found your blog site on google and check just a few of your early posts. Proceed to keep up the superb operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to reading more from you in a while!?

 60. 22. januar 2020

  yeezy

  Nice post. I learn one thing more difficult on completely different blogs everyday. It is going to all the time be stimulating to learn content material from different writers and apply somewhat one thing from their store. I抎 prefer to use some with th…

 61. 22. januar 2020

  yeezys

  I was very pleased to search out this net-site.I wished to thanks to your time for this wonderful read!! I definitely having fun with every little little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 62. 23. januar 2020

  supreme

  The following time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my choice to read, however I really thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that…

 63. 24. januar 2020

  hermes belt

  It抯 exhausting to search out educated individuals on this topic, however you sound like you realize what you抮e speaking about! Thanks

 64. 25. januar 2020

  coach facotory outlet

  After examine just a few of the blog posts in your website now, and I actually like your approach of blogging. I bookmarked it to my bookmark website listing and will probably be checking back soon. Pls check out my web site as nicely and let me know w…

 65. 26. januar 2020

  ferragamo belt

  A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he actually bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for spending th…

 66. 27. januar 2020

  golden goose sale

  I抎 have to verify with you here. Which is not one thing I often do! I take pleasure in reading a submit that will make people think. Also, thanks for allowing me to remark!

 67. 28. januar 2020

  nike 270

  It抯 hard to seek out educated individuals on this subject, however you sound like you know what you抮e talking about! Thanks

 68. 30. januar 2020

  nike huarache

  I was very pleased to search out this net-site.I wished to thanks on your time for this excellent read!! I definitely having fun with each little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

 69. 31. januar 2020

  yeezy boost 700

  Aw, this was a really nice post. In concept I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances appear to get something done.

 70. 1. februar 2020

  supreme

  After I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any means you’ll be able to remove me from that service? Thanks!

 71. 2. februar 2020

  nike sneakers

  An fascinating discussion is value comment. I believe that you need to write extra on this matter, it may not be a taboo topic however usually persons are not enough to talk on such topics. To the next. Cheers

 72. 3. februar 2020

  supreme

  I抎 should verify with you here. Which isn’t something I usually do! I get pleasure from studying a submit that can make people think. Additionally, thanks for allowing me to comment!

 73. 4. februar 2020

  converse shoes

  you’ve got an important weblog right here! would you prefer to make some invite posts on my blog?

 74. 5. februar 2020

  air jordans

  Can I just say what a aid to seek out someone who truly knows what theyre talking about on the internet. You definitely know the right way to bring an issue to gentle and make it important. Extra individuals have to learn this and perceive this aspect…

 75. 6. februar 2020

  christian louboutin shoes

  Can I just say what a reduction to find someone who really is aware of what theyre talking about on the internet. You definitely know learn how to bring a problem to mild and make it important. More individuals must read this and understand this facet…

 76. 8. februar 2020

  kyrie 4

  I used to be more than happy to seek out this web-site.I wished to thanks for your time for this glorious read!! I positively having fun with each little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 77. 10. februar 2020

  coach outlet online

  I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me let you know, you’ve got hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the problem is something that not enough persons are spea…

 78. 11. februar 2020

  jordan shoes

  This web site is known as a stroll-through for all the information you wished about this and didn抰 know who to ask. Glimpse right here, and you抣l definitely discover it.

 79. 20. februar 2020

  kevin durant shoes

  Can I just say what a reduction to find somebody who really knows what theyre talking about on the internet. You undoubtedly know tips on how to bring a problem to gentle and make it important. Extra individuals must learn this and understand this face…

 80. 21. februar 2020

  off white

  It抯 hard to search out educated folks on this topic, but you sound like you already know what you抮e talking about! Thanks

 81. 21. februar 2020

  michael kors outlet online

  Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks However I am experiencing issue with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting identical rss problem? Anybody who is aware of kindly respond. Thnkx

 82. 21. februar 2020

  kyrie 5

  very good submit, i certainly love this web site, keep on it

 83. 22. februar 2020

  kyrie shoes

  The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I mean, I know it was my option to learn, however I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about one thing tha…

 84. 22. februar 2020

  kobe sneakers

  Would you be curious about exchanging hyperlinks?

 85. 22. februar 2020

  yeezy shoes

  Your place is valueble for me. Thanks!?

 86. 23. februar 2020

  nmd

  Would you be focused on exchanging links?

 87. 24. februar 2020

  lebron shoes

  There are definitely a whole lot of details like that to take into consideration. That could be a great point to bring up. I supply the ideas above as common inspiration but clearly there are questions just like the one you carry up the place an import…

 88. 24. februar 2020

  supreme outlet

  Good day! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great information you have right here on this post. I will likely be coming back to your blog for extra soon.

 89. 24. februar 2020

  kd 10

  I used to be very happy to find this net-site.I wanted to thanks for your time for this wonderful read!! I definitely enjoying every little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 90. 25. februar 2020

  yeezy boost

  After study a couple of of the weblog posts on your website now, and I actually like your means of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and will probably be checking back soon. Pls take a look at my web site as properly and let me…

 91. 25. februar 2020

  birkin bag

  An interesting dialogue is worth comment. I feel that you must write extra on this matter, it may not be a taboo subject however typically people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 92. 25. februar 2020

  vans

  There are certainly a variety of particulars like that to take into consideration. That could be a great point to bring up. I provide the ideas above as general inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up the place the mo…

 93. 25. februar 2020

  louboutin shoes

  After study a number of of the weblog posts in your website now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website checklist and might be checking again soon. Pls take a look at my site as properly and let me know what you…

 94. 26. februar 2020

  golden goose

  I used to be very pleased to seek out this net-site.I wanted to thanks for your time for this glorious read!! I definitely enjoying each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

 95. 26. februar 2020

  converse outlet

  Would you be keen on exchanging links?

 96. 26. februar 2020

  ralph lauren sale

  This really answered my drawback, thanks!

 97. 26. februar 2020

  supreme new york

  Spot on with this write-up, I truly suppose this web site needs much more consideration. I抣l probably be again to read rather more, thanks for that info.

 98. 27. februar 2020

  moncler outlet

  Oh my goodness! an amazing article dude. Thanks However I am experiencing challenge with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting similar rss downside? Anyone who knows kindly respond. Thnkx

 99. 28. februar 2020

  supreme sweatshirt

  Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So good to seek out anyone with some authentic thoughts on this subject. realy thanks for beginning this up. this website is one thing that’s needed on the internet, somebody with just…

 100. 28. februar 2020

  yeezy boost 350 v2

  After examine a couple of of the weblog posts on your website now, and I really like your way of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and can be checking back soon. Pls take a look at my web site as properly and let me know what you th…

 101. 28. februar 2020

  yeezys

  This actually answered my drawback, thank you!

 102. 1. mars 2020

  moncler

  Your house is valueble for me. Thanks!?

 103. 1. mars 2020

  michael kors handbags outlet

  This actually answered my downside, thanks!

 104. 1. mars 2020

  golden goose

  Youre so cool! I dont suppose Ive read anything like this before. So nice to seek out somebody with some unique thoughts on this subject. realy thanks for starting this up. this web site is one thing that is wanted on the net, somebody with just a litt…

 105. 1. mars 2020

  michael jordan shoes

  Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and in no way seem to get something done.

 106. 2. mars 2020

  off white nike

  This website is really a stroll-by for the entire data you needed about this and didn抰 know who to ask. Glimpse here, and also you抣l positively uncover it.

 107. 4. mars 2020

  air jordan

  I抎 should test with you here. Which is not one thing I normally do! I get pleasure from reading a submit that may make folks think. Also, thanks for allowing me to remark!

 108. 5. mars 2020

  calvin klein outlet

  An interesting dialogue is worth comment. I believe that you should write more on this matter, it won’t be a taboo subject however usually persons are not enough to speak on such topics. To the next. Cheers

 109. 6. mars 2020

  balenciaga shoes

  You should participate in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I’ll recommend this site!

 110. 7. mars 2020

  goyard

  That is the best blog for anyone who desires to find out about this topic. You understand a lot its virtually onerous to argue with you (not that I truly would want匟aHa). You definitely put a brand new spin on a subject thats been written about for yea…

 111. 8. mars 2020

  michael kors

  Nice post. I study one thing more challenging on totally different blogs everyday. It’ll always be stimulating to learn content from different writers and follow a bit one thing from their store. I抎 choose to use some with the content material on my w…

 112. 8. mars 2020

  michael kors outlet

  Oh my goodness! a tremendous article dude. Thank you Nonetheless I’m experiencing concern with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anyone getting equivalent rss problem? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

 113. 9. mars 2020

  nike shoes

  An interesting discussion is worth comment. I feel that it’s best to write extra on this topic, it might not be a taboo topic however typically individuals are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 114. 9. mars 2020

  hermes belts

  There are definitely lots of details like that to take into consideration. That is a great point to deliver up. I provide the ideas above as common inspiration however clearly there are questions just like the one you deliver up the place the most impo…

 115. 10. mars 2020

  moncler

  That is the fitting blog for anybody who wants to search out out about this topic. You notice a lot its almost exhausting to argue with you (not that I actually would want匟aHa). You definitely put a new spin on a subject thats been written about for ye…

 116. 10. mars 2020

  jordan retro

  There is noticeably a bundle to learn about this. I assume you made sure good factors in features also.

 117. 12. august 2020

  rmeisner

  kd 9 gs nike kobe dream season 4 black pink shoes nike payaa mint green shoes on sale yellow black new air jordan 12 gs for uk newborn pittsburgh pirates hat island nike lebron 15 blanco oro

 118. 13. august 2020

  buildemo

  red black nike lebron soldier 8 air jordan eclipse kopen steelers shopping for cheap nike magista opus volt atlanta braves straw hat hats nike air presto hombres todas oro

 119. 13. august 2020

  dictatorcms

  nike air max 98 hombres todas gris zapatos all silver nike kobe 11 todas azul adidas ace 17.3 primemesh jordan superfly 5 rojo and blanco zapatos nike phantom vision elite crimson nike lebron nike store

 120. 13. august 2020

  madspo

  amarillo negro nike kyrie 3 mujeres wholeventa nike free flyknit rn todas azul soccer uniforms for teams package supreme x nike air max 98 white pink cincinnati reds hats cooperstown california nike free run 2.0 black red

 121. 14. august 2020

  brennanoil

  nike air max 90 rosado flash nike mercurial superfly v white for cheap bayern authentic jersey nike tiempox finale 10r ic mens football boots review rojo negro azul nike air max 2018 para uk tigres fc kit

 122. 15. august 2020

  miuidy

  white sox official store for cheap nike air presto breeze black mizuno womens swift 5 jets draft hat 2019 for cheap

 123. 16. august 2020

  flowkati

  jordan horizon gs todas rojo san francisco giants cowboy hat giveaway hours chelsea new training kit arsenal 2019 away kit patriots winter beanie for cheap adidas crazy light boost pe 64

 124. 18. august 2020

  ezperdeim

  hombres asics gel tarther blanco rojo gris zapatos on venta all gray nike high tops women blanco verde lebron 10 iron man 3 para uk hot deal 2012 air jordan 6 (vi) golden moment navy blue san francisco giants bobble hat 80s knit baby newsboy cap patter…

 125. 18. august 2020

  bafuinn

  jordan horizon gs todas rojo san francisco giants cowboy hat giveaway hours chelsea new training kit arsenal 2019 away kit patriots winter beanie for cheap adidas crazy light boost pe 64

 126. 19. august 2020

  viasalta

  jordans cmft air max 10 ray ban original wayfarer polarized aston villa football kit for cheap nike air max flair white and blue shoes

 127. 19. august 2020

  borinsel

  nike flyknit black and white air max darwin 360 mens shoes all white uk jordan 12 obsidian for sale ray ban aviator mirror grey air jordan 32 blanco oro zapatos miami dolphins bobble hat viet 800a

 128. 21. august 2020

  lovemailru

  all black air jordan 15 22 chelsea 3th kit nike air max 90 boots review knitted baker boy cap unblocked air max tailwind 8 men cheap white and gold shoes men stephen curry all black shoes canada

 129. 21. august 2020

  langlerol

  nike sb stefan janoski mid blanco cuero all blue air max 95 nike free mercurial cr7 air jordan 4 gs fuchsia ray ban rb3025 aviator sunglasses gold frame crystal gold mirror mujeres spectator zapatos negro and blanco

 130. 21. august 2020

  valizze

  jordan retro 6 todas blanco nike kobe 10 elite low opening night apk barato cielo azul new balance trainers miami heat fitted hat for cheap black giannis antetokounmpo jersey for cheap harden

 131. 24. august 2020

  tazenin

  adidas shoes black flowers for cheap pink dolphin curved hat username uk purple shoes jordan why not zer0.1 barato todas azul nike lebron 13 mujeres cookie monster knit hat pattern newborn texas rangers all star hat 2015 vs 2016

 132. 24. august 2020

  elainewlane

  liverpool 2011 jersey adidas tubular defiant negro hombres all white nike air presto mexico jersey authentic 2019 for cheap negro oro jordan trainer 2 flyknit para uk new york mets adjustable hats design

 133. 24. august 2020

  larmovie

  nike flyknit black and white air max darwin 360 mens shoes all white uk jordan 12 obsidian for sale ray ban aviator mirror grey air jordan 32 blanco oro zapatos miami dolphins bobble hat viet 800a

 134. 6. september 2020

  daaelite

  real betis jersey kappa for cheap

 135. 7. september 2020

  eduworlds

  chicago bears black hat for cheap nike roshe run orange brown nike india cricket jersey 2018 for cheap adidas samba grey oransje nike air max 1 svart multicolor wmns sko nike lebron soldier 8 schwarz and gold

 136. 7. september 2020

  opensats

  nike free trainer 3.0 gris arsenal home t shirt adidas carolina hurricanes as elephant hat for cheap cheap oakley m frame sunglasses nike dunk sb rojo october kaufen

 137. 11. september 2020

  glennraps

  jordan 4 nero arancia verde ray ban round metal price cleveland browns knit hat for eu nike air force 1 green and yellow ray ban wayfarer prescription glasses uk nike air jordan size 9

 138. 12. september 2020

  sakshotel

  air jordan spizike rosa schwarz infant atlanta braves hat for cheap usa womens world cup gear nike jordan flight origin blanc calgary flames 3rd jersey damen nike dunk high heel schuhe schwarz hot rosa

 139. 12. september 2020

  motalefeh

  nike dunk sky high rojo and negro nike free rn noir noir blanc nike sb stefan janoski bianca per vendita top mlb jersey sales 2018 jordan retro 1 hvit university blue nfl gridiron classics reebok for cheap

 140. 18. september 2020

  siames

  nike speed rival 6 adidas originals gazelle og schwarz jordan spizike womens nike kd vi white blau adidas superstar rosso brick wholesale st louis cardinals retro hat

 141. 18. september 2020

  gizmoart

  liverpool pre match jersey 2019 yankees spring training hat for uk kids jordan air 11 retro nike sb nero team edition nike blazer high vintage white red nike air max 2015 mens shoes black white

 142. 18. september 2020

  Timberland UK

  [url=http://www.nfl-jerseys.us.org/][b]NFL Jerseys[/b][/url]

 143. 18. september 2020

  cowsunite

  wholesale yankees franchise hat adidas gazelle negro oro jordan 12 svart low air jordan 4 fire rojo barato nike air presto se femminiles nike lunar hyperdunk 2014 lucky green sonic yellow

 144. 19. september 2020

  Discount UGG Outlet

  [url=http://www.jordansshoess.us.com/][b]Jordans Shoes[/b][/url]

 145. 19. september 2020

  UGG

  [url=http://www.adidasyeezyofficialwebsite.com/][b]Adidas Yeezy Official Website[/b][/url]

 146. 19. september 2020

  Yeezy 350

  [url=http://www.yeezy380.us.com/][b]Yeezy 380[/b][/url]

 147. 20. september 2020

  Yeezy

  [url=http://www.humanracesshoes.us/][b]Human Race Shoes[/b][/url]

 148. 20. september 2020

  Adidas yeezy

  [url=http://www.jordan11concord.us/][b]Jordan 11 Concord[/b][/url]

 149. 22. september 2020

  Yeezy

  [url=http://www.kobebryant-jersey.us/][b]Kobe Bryant Jersey[/b][/url]

 150. 26. september 2020

  visvita

  wholesale yankees franchise hat adidas gazelle negro oro jordan 12 svart low air jordan 4 fire rojo barato nike air presto se femminiles nike lunar hyperdunk 2014 lucky green sonic yellow

 151. 26. september 2020

  sfllaw

  ray ban original aviator black oakley sunglasses jupiter polarized allen hurns cowboys jersey nike lunar epic flyknit nz jordan eclipse synthetic hvid air jordan 1 nero toe 2016

 152. 26. september 2020

  proelbra

  blanc jordans with bleu nike air parace 1 blanco rojo air jordan 11 blanco varsity rojo og jordan 9s nike air jordan 14 xiv low blau white 47 brand padres for cheap

 153. 29. september 2020

  Adidas Yeezy

  http://www.basketball-jerseys.us.com/ Basketball Jerseys

 154. 30. september 2020

  Jordan 4 Retro

  http://www.humanracesshoes.us/ Human Race Shoes

 155. 1. oktober 2020

  leanlaw

  chelsea home shirt for cheap analog yeezy round ray ban metal new balance 998 mint money verde alex rodriguez seattle mariners jersey for cheap nike sb dunk low pro svart hvit gum

 156. 2. oktober 2020

  forascie

  real betis jersey kappa for cheap

 157. 2. oktober 2020

  mdroster

  air jordan 11 blanco oro camo denver broncos hat for cheap air jordan 14 retro sport blue nike air max 90 metallic gold crocodile print white and black hyperdunks shox tl sneaker

 158. 2. oktober 2020
 159. 2. oktober 2020

  NBA Store

  http://www.kobebryantwebsiteofficial.us/ Kobe Bryant Website Official

 160. 5. oktober 2020

  Yeezy 350 V2

  http://www.yeezyssneakers.us.com/ Yeezy Sneaker

 161. 5. oktober 2020

  Nike Shoes

  https://www.timberlands.me.uk/ Timberland

 162. 6. oktober 2020

  UGGS Clearance Sale Outlet

  http://airmax97.us.com/ Air Max 97

 163. 6. oktober 2020

  NFL Jerseys

  http://jordansshoess.us.com/ Jordans Shoes

 164. 7. oktober 2020

  holotc

  nike air force 1 high foamposite white schwarz herren new balance 574 black lime carhartt 47 yankees for uk kvinners nike shox oz hvit nike x supreme scarpe jordan 7 black university red

 165. 8. oktober 2020

  haloresi

  kobe 10 white olx nike air vapormax or ray ban silver aviator polarized adidas high top gris ny yankees dad hat yeezy boost 350 v2 white fit

 166. 8. oktober 2020

  koduvein

  chicago bears black hat for cheap nike roshe run orange brown nike india cricket jersey 2018 for cheap adidas samba grey oransje nike air max 1 svart multicolor wmns sko nike lebron soldier 8 schwarz and gold

 167. 8. oktober 2020

  Cheap NBA Jerseys

  http://nfl-jerseys.us.org/ NFL Jerseys

 168. 11. oktober 2020

  NBA Jerseys

  http://jordanaj1.us/ Jordan AJ 1

 169. 11. oktober 2020

  Adidas Yeezy

  http://jerseys-nba.us/ Cheap NBA Jerseys

 170. 12. oktober 2020

  Yeezy Boost 350

  http://yeezy380.us.com/ Yeezy 380

 171. 13. oktober 2020

  samisuka

  nike air huarache triple blanc kopen nike air max schuhe white new balance 670 black yellow wholesale sf giants hat amazon lebron sneakers all antonio brown color rush jersey youth for cheap

 172. 13. oktober 2020

  wilbanksel

  nike speed rival 6 adidas originals gazelle og schwarz jordan spizike womens nike kd vi white blau adidas superstar rosso brick wholesale st louis cardinals retro hat

 173. 14. oktober 2020

  horntees

  neymar jr nike shox r4 nike air max 97 hyperfuse sort game of thrones yankees hat for cheap air jordan 7 blanc and vert nike kobe 9 elite low negro nike mercurial superfly iv ic rojo amarillo negro

 174. 14. oktober 2020

  Kobe Bryant Website Official

  http://yeezy.uk.com/ Yeezy

 175. 16. oktober 2020

  Nike Outlet

  http://yeezymafia.us.com/ Yeezy

 176. 16. oktober 2020

  Nike Air Max 270 React

  http://yeezymafia.us.com/ Yeezy Mafia

 177. 17. oktober 2020

  Yeezy

  http://yeezy380.us/ Yeezy 380

 178. 17. oktober 2020

  NFL Shop Official Online Store

  http://jordan11retro.us/ Jordan 11 Retro

 179. 18. oktober 2020

  Nike Outlet

  http://yeezy-shoe.us.com/ Yeezy Shoes

 180. 18. oktober 2020

  Nike Outlet

  http://jordan4s.us/ Jordan 4s

 181. 18. oktober 2020

  Adidas yeezy

  http://jordan1low.us/ Jordan 1 Low

 182. 18. oktober 2020

  Kobe Bryant Jersey 24

  http://jerseys-nba.us/ Cheap NBA Jerseys

 183. 19. oktober 2020

  Yeezy Sneaker

  http://jerseysnba.us.com/ NBA Jerseys

 184. 21. oktober 2020

  Jordan 1

  http://retrojordan.us.com/ Jordan Retro

 185. 23. oktober 2020

  Nike Jordan

  http://yeezysofficialsite.us/ Yeezys Official Site

 186. 27. oktober 2020

  UGG UK

  http://nikeshoes.us.org/ Nike Shoes

 187. 27. oktober 2020

  Basketball Jerseys

  http://yeezy380.us.com/ Yeezy 380

 188. 28. oktober 2020

  Yeezy 350

  http://nbastores.us/ NBA Store

 189. 29. oktober 2020

  Nike 270

  http://jordanaj1.us/ Jordan AJ 1

 190. 31. oktober 2020

  Adidas Yeezy Online Store

  http://yeezy380.us.com/ Yeezy 380

 191. 2. november 2020

  Nike Vapormax

  https://www.kobebryantwebsiteofficial.us/ Kobe Bryant Website Official

 192. 2. november 2020

  Yeezys

  http://yeezy380.us/ Yeezy 380

 193. 3. november 2020

  Yeezy 350 V2

  http://nikes-shoes.us.com/ Nike Outlet

 194. 4. november 2020

  Nike Jordans

  http://yeezy350.uk.com/ Yeezy 350

 195. 4. november 2020

  Yeezy Shoes

  http://airmax97.us.com/ Air Max 97

 196. 5. november 2020

  Yeezy 350

  http://jordan-1.us.com/ Jordan 1

 197. 5. november 2020

  Yeezy Shoes

  http://basketball-jerseys.us.com/ Basketball Jerseys

 198. 5. november 2020

  Nike Outlet Store

  https://nikejordan1.com/Nike Jordan 1

 199. 6. november 2020

  Jordan 1s

  http://jerseysbasketball.us/ Basketball Jerseys

 200. 6. november 2020

  Yeezy 350

  http://airmax97.us.com/ Air Max 97

 201. 6. november 2020

  Adidas Yeezy

  http://kobebryantjersey24.us/ Kobe Bryant Jersey 24

 202. 7. november 2020

  Timberland Shoes

  http://basketball-jerseys.us.com/ Basketball Jerseys

 203. 8. november 2020

  Nike UK

  http://yeezy350v2.us/ Yeezy 350 V2

 204. 8. november 2020

  Yeezy 350

  http://supplyyeezy.us.com/ Yeezy Supply

 205. 8. november 2020

  Yeezy Cinder

  http://yeezysofficialsite.us/ Yeezys Official Site

 206. 8. november 2020

  Air Jordan 1

  http://jordan1s.us/ Jordan 1s

 207. 9. november 2020

  Nike Air VaporMax Flyknit 3

  http://jordan4-retro.us/ Jordan 4 Retro

 208. 9. november 2020

  Human Race Shoes

  http://jerseys-nba.us.com/ NBA Jerseys

 209. 9. november 2020

  Nike Air VaporMaxm

  http://retrojordan.us.com/ Jordan Retro

 210. 10. november 2020

  Nike Trainers

  http://max270.us.com/ Nike Air Max 270

 211. 10. november 2020

  Timberland

  http://nikeshoes.us.org/ Nike Shoes

 212. 10. november 2020

  Nike Shoes

  http://adidasyeezyofficialwebsite.com/ Adidas Yeezy Official Website

 213. 16. november 2020

  Yeezy

  https://air-jordan1.com/ Air Jordan 1

 214. 18. november 2020

  Yeezy 700

  http://jordan4s.us/ Jordan 4s

 215. 19. november 2020

  Yeezy sliders

  http://nikes.us.com/ Nike Shoes

 216. 19. november 2020

  Air Jordan 1 Mid

  http://kobebryantjersey24.us/ Kobe Bryant Jersey 24

 217. 19. november 2020

  Dior Jordan 1

  http://yeezy380.us.com/ Yeezy 380

 218. 22. november 2020

  Jordan 11s

  http://yeezy350v2.us/ Yeezy 350 V2

Legg igjen en kommentar