Fem alternativer til PowerPoint

Synes du at PowerPoint ikke helt passer for deg, eller har du lyst til å prøve noe annet bare for forandringens skyld? Her er fem alternativer:

1. Prezi

Prezi har bare eksistert i fire år, men har allerede en betydelig brukerskare. Den grunnleggende forskjellen fra PowerPoint som er lineært, er at man i Prezi beveger seg i et to- og tredimensjonalt landskap.

Prezi er nettbasert (både produksjon og og visning gjøres via nettleseren) men man har mulighet for å laste ned en lokalversjon av presentasjonen dersom man skal presentere på steder med dårlig eller ingen nettilgang.

En ny funksjon i Prezi er at man har mulighet for å jobbe sammen om en presentasjon, uavhengig av tid og sted. Det er også mulig å opprette en presentasjon i PowerPoint, laste den opp til Prezi og jobbe videre med den der.

Gratisversjonen av Prezi har visse begrensninger: Alle presentasjonene dine er offentlige, lagringskapasiteten er begrenset til 100 MB. For $59 i året kan du oppgradere til Prezi Enjoy (større lagringskapasitet, tilgangsstyring og support) og for $159 i året får du Prezi Pro (enda større lagringskapasitet og mulighet for å jobbe med lokalt installert klient).

2. Keynote

Apples Keynote har vært det dominerende alternativet på Mac-plattformen de siste ti årene og er nå ute i sin femte versjon. Keynote er i grove trekk svært lik konkurrenten fra Microsoft, men skiller seg merkbart på følgende områder:

 • Keynote har et mer omfangsrikt bibliotek av maler, animasjoner og overganger enn PowerPoint
 • Mange hevder at Keynote er mer brukervennlig og terskelen for å lage en profesjonell presentasjon er lavere
 • Keynote er platformavhengig (kjører kun på Apple-produkter)

3. Impress

Impress er presentasjonsverktøyet i den åpne OpenOffice-suiten, og har en stor fordel: det er gratis. Brukergrenssnittet minner mye om Powerpoint pre 2007-utgaven, og passer fint for dem som trivdes best med denne.

Impress finnes til både Windows, Mac og Linux-plattformen, og kan åpne og lagre presentasjoner i blant annet PowerPoint- og Flash-formater.

4. PowToon

PowToon er i likhet med Prezi og Google Docs fullstendig nettbasert (både utforming og visning gjøres i nettleser), og og som tittelen indikerer er det en hybrid mellom et presentasjonsverktøy og et tidslinjebasert animasjonsverktøy. På hver slide har du en 20 sekunder lang tidslinje der du kan boltre deg med innebygde effekter og overganger, og det er overraskende lett å få det hele til å se bra ut. Presentasjonene kan publiseres direkte til Youtube, eller du kan velge å vise dem direkte fra brukerkontoen din på PowToons nettsted.

PowToon kan fort bli litt «hesblesende» i lengden, og egner seg antakelig i mindre grad lange forelesninger, men kan derimot passe godt til kortere presentasjoner som har behov for litt «snert».

Gratisversjonen har enkelte begrensninger (maksimalt fem minutter, SD-oppløsning, et begrenset multimedie- og stilbibliotek og et PowToon-vannmerke som ikke kan velges bort). For Pro-versjonen ($240 pr år) får du langt mer og boltre deg med, blant annet HD-oppløsning og 12 ulike maler.

5. Google Docs

Dersom delings- og samskrivingsmuligheter er viktigere for deg enn de avanserte redigeringsmulighetene som finnes i Powerpoint og Keynote kan presentasjonsverktøyet i Google Docs være et godt alternativ. Du finner den grunnleggende funksjonaliteten som de fleste konkurrentene har, men har begrenset støtte for blant annet animasjoner, overganger og video.

Stein Erik Skaar

Rådgiver ved Pedagogisk Utviklingssenter (PULS), Universitetet i Agder

You may also like...

16 Responses

 1. 3. august 2019

  air jordan 11

  There are definitely numerous particulars like that to take into consideration. That is a nice point to bring up. I offer the thoughts above as general inspiration however clearly there are questions like the one you deliver up where the most important…

 2. 7. august 2019

  cheap jordans

  You made some respectable points there. I appeared on the web for the difficulty and found most individuals will go together with with your website.

 3. 12. august 2019

  cheap jordans

  Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and precise effort to make a very good article?but what can I say?I procrastinate alot and under no circumstances seem to get one thing done.

 4. 16. august 2019

  air max 2018

  I抦 impressed, I must say. Really hardly ever do I encounter a blog that抯 both educative and entertaining, and let me let you know, you might have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient ind…

 5. 18. august 2019

  off white hoodie

  WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?

 6. 22. august 2019

  christian louboutin shoes

  A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing a bit of evaluation on this. And he in actual fact bought me breakfast as a result of I discovered it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the deal with! But yeah Thnkx for…

 7. 27. august 2019

  jordan retro

  It is best to take part in a contest for top-of-the-line blogs on the web. I will suggest this website!

 8. 2. september 2019

  nike air max 270

  There may be noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain good points in options also.

 9. 5. september 2019

  ferragamo belts

  An attention-grabbing discussion is price comment. I believe that you must write extra on this matter, it might not be a taboo topic however typically people are not sufficient to talk on such topics. To the next. Cheers

 10. 10. september 2019

  balenciaga triple s

  WONDERFUL Post.thanks for share..more wait .. ?

 11. 18. september 2019

  tenis adidas ultra boost precio

  letnie sukienki za kolano stylowo i modnie z allanielegancki komplet kostium bluzka spodnie 46 48 l zdj臋cie na imgedlen ubrania zobacz wybrane produktyubrania na wesele damskie 3638 sm warszawa sprzedam

 12. 19. september 2019

  jovem mulher fazendo compras line site usando conex茫o internet alta fotografia de stock

  touca de nata莽茫o de silicone premium pratademillus suti茫 olimpo bourbon6mm tpe non slip yoga mat thick yoga mat fitness exercise colchonetekit 20 calcinha fio duplo 10 cueca boxer lingerie atacado r 169

 13. 20. september 2019

  nike nike kd. nike kd trey 5 ii

  nike air jordan 4 retro gray blue white mens shoes onlineeconomic popular nike air max lebron xi all black basketball shoes for men innike air foamposite pro white guccithe kyrie 4 is the latest in a number of signature shoes for kyrie irving. it repre…

 14. 23. september 2019

  air jordan 5 quai quai quai 54 size 8.5

  air jordan 1 high turbo green february 15 release for 160 youtubesnkr eu die jordan sportswear legacy aj 11 jacke istair jordan 1 retro high og grey crimson air jordan 555088 018air jordan 12 melo white university blue metallic silver depop

 15. 14. november 2019

  jordan 11

  Thank you a lot for providing individuals with an extremely pleasant possiblity to read articles and blog posts from this website. It can be very kind plus full of a great time for me and my office fellow workers to search your website really 3 times i…

 16. 21. november 2019

  kd 12

  I and also my pals ended up reading the excellent strategies located on the website and then quickly developed a horrible feeling I never thanked the site owner for those techniques. All the young men are actually absolutely stimulated to read them and…

Legg igjen en kommentar