Serietips

halt and catchHalt and catch fire

Internett, bærbare pc-er og nettbrett/smarttelefoner har blitt en selfølgelig del av arbeids- og studiehverdagen vår. Samtidig så er det ikke så lenge siden den første bærbare datamaskinen ble produsert.

Har du lyst til å se en serie fra 1980-tallets teknologi-kappløp? UiABeta anbefaler Halt and catch fire på HBO, en fiktiv serie, der vi følger en tidligere leder i International Business Machines (IBM), Joe MacMillan (Lee Pace), som planlegger å kopiere teknologien til sin tidligere arbeidsgivers hovedprodukt, og tvinger selskapet han nå jobber i, Cardiff Electric, til å bli en del av 1980-tallets teknologi-kappløp.

MacMillan ber om hjelp fra Gordon Clark (Scott McNairy), en vanæret ingeniør som drømmer om å skape et banebrytende produkt samtidig som han jobber med forholdet til sin skeptiske kone, Donna (Kerry Bishé), og Cameron Howe (MacKenzie Davis), et lunefult talent som risikerer sin fremtidige karriere for å delta på MacMillans tvilsomme data-prosjekt.

Serien viser forandringene i Texas’ Silicon Prairie samtidig som stemningen endrer seg innad i gruppen mens de balanserer på grensen mellom visjon og svindel, begavelse og illusjon. De vil gjøre en forskjell, men alt avhenger av deres evne til å skape noe nytt. Denne bransjen bygger på ett prinsipp: Med én gang du finner opp noe, har noen andre funnet opp noe som gjør akkurat det samme, bare bedre, billigere og raskere.

(Kilde: HBO)

Legg igjen en kommentar