Lærer vi bedre ved å bruke IKT?

Senter for IKT i utdanning har laget en filmsnutt om bruk av ikt i undervisnings. Er det så at IKT kan gjøre fag mer spennende? Hva er den gode bruk av IKT i fag?
Det er ingen tvil om at IKT kan være et godt verktøy i læring, men det kan ikke være hva som helst. Det er svært viktig at det er en pedagogisk tanke bak bruken av IKT. Hvis vi f.eks tar bruk av Power Point, ser vi at det fort kan bli en ubevisst bruk av det. PP er godt å støtte seg til og gir god struktur på forelesningene, men er det noe annet som kunne fungert bedre og er det noe vi skal bruke hele tiden? IKT gir mulighet for variasjon og spennende læringsprosesser, men da må vi være villig til å være åpen, kritisk og litt uredd.

Birgitte Wergeland

Arbeider på Pedagogisk utviklingssenter (Puls) ved UiA. E-mail: birgitte.wergeland@uia.no Tlf.: 99 62 54 76

You may also like...

Legg igjen en kommentar