Lynda.com: Gratis nettkurs for UiA-ansatte og studenter!

Universitetet i Agder abonnerer på nettkurstjenesten Lynda.com, og dette gir deg som jobber eller studerer på UiA gratis tilgang til kursene som ligger  her. I skrivende stund er det 2.332 ulike kurs, hovedsaklig innenfor ulike typer programvare, men også innen «ikke-digitale» temaer som for eksempel prosjektstyring og ledelse.

Nivåmessig finnes alt fra generelle innføringskurs for «dummies» til svært spesialiserte kurs på ekspertnivå. Det typiske Lynda-kurset har en varighet på mellom to og åtte timer, inneholder nedlastbare eksempelfiler og andre nyttige funksjoner som blant annet teksting. Tekstingen gjør at hver eneste ord i hver eneste kurs er søkbart, noe som er svært nyttig dersom man er på jakt etter helt spesifikke ting.

Kursene fra Lynda kan selvsagt følges via de fleste Windows-, OSX-, Android- eller iOS-enheter. Når du har startet et kurs vil systemet holde oversikt over progresjonen din slik at du automatisk vil fortsette der du slapp, også selv om du bytter enhet. Når du har fullført kurset vil du få utstedt et kursbevis.

Dersom du er UiA-student eller -ansatt og ønsker tilgang til Lynda.com kan du finne mer informasjon her.

Stein Erik Skaar

Rådgiver ved Pedagogisk Utviklingssenter (PULS), Universitetet i Agder

You may also like...

1 Response

  1. Du må oppdatrere denne artikkelen da Lynda.com videreføres med linkedinlearning…

Legg igjen en kommentar