E-bøker på iPad

UBs digitale bokhylle har nærmere 200 000 e-bøker (logg på UiA for å lese hjemmenfra). Ideelt sett kunne man ønske seg en applikasjon der man kunne lese og notere i alle bøkene i ett grensesnitt, men foreløpig er det slik at de fleste av de 200 000 e-bøkene leses best i nettleseren på iPaden. (Søk etter e-bøker her). Enkelte bøker/kapitler kan lastes ned som PDF og leses/skrives i med f eks appen GoodReader.

Ønsker man en app der man kan kjøpe bøker selv kan man f eks laste ned Amazons Kindle med et stor utvalg av engelskpråklige e-bøker, Apples iBooks er et annet alternativ. Norske forlag har gått sammen om Bokskya, men foreløpig er det få akademiske titler for salg der. Man er i en relativt tidlig fase når det gjelder e-bøker og iPad; «motorveien» er ennå ikke laget, man får ta «småstiene» fatt. Noen norske forfattere og forlag utforsker hva man kan gjøre med bøker på brett. Tor Åge Bringsværds barnebok Tampar er et eksempel. Ta kontakt med UB for spørsmål.

You may also like...

Legg igjen en kommentar