Animasjon og nye medier

I Barnehagelærerutdanninga ved UiA pågår det for tiden et nettbrettprosjekt, der foreleser og Astrid Lindgren-ekspert Agnes-Margrethe Bjorvand produserer animasjonsfilmer med sine fordypningsstudenter på studiet «Språk, litteratur og nye medier i barnehagen». Til å lage animasjonsfilmer bruker de iPad og animasjonsbokser.

Flere og flere skoler og barnehager har slike animasjonsbokser, og når barnehagelærerstudentene snarlig skal ut i praksis, kan de lage fortellinger sammen med barna, og også bruke de filmene de har laget ved UiA i for eksempel samlinger i barnehagene. Studentene gir uttrykk for at det å jobbe med iPader og animasjonsbokser var moro og faglig nyttig.

Les mer om Nettbrettprosjektet PreCaD: – Jeg var skeptisk i starten!

– Alle fordypningsstudentene skriver også blogg gjennom hele høsten, og i praksisperioden skal mange av studentene prøve ut ulike bildebokapper og språkstimulerende apper i barnehagen. – Vi ønsker at studentene våre skal være best mulig rustet til å integrere IKT og digitale verktøy i barnehagehverdagen på en naturlig måte der innhold er viktigere enn form, sier faglærer Agnes-Margrethe Bjorvand.

You may also like...

Legg igjen en kommentar