Lesebrett – hvilket brett anbefales?

UiAs Tor Arne Søbye er glad i å lese. – Men nå er bokhyllene helt fulle, sier overingeniøren, som til daglig arbeider som logistikkansvarlig ved IT-avdelingen. – Jeg vil skaffe meg et lesebrett, men hvilket skal jeg velge, kan dere i UiABeta gi et råd, spør Tor Arne.
– Hm.. svarer Birgitte Kleivset, lett rødmende – Det brettet jeg bruker selv er et e-blekkbrett fra 2009! – Dette er en type brett man fremdeles kan låne seg ved Universitetsbiblioteket i Agder, jeg liker at skjermen er stor, og så gjør det ikke så mye at selve brettet er ganske stort.lesebrett
– Men dette Kindle-brettet er jo kjempetungt, ler Tor Arne. – Dere IKT-i-læring-entusiaster må da komme opp med noe bedre enn dette? – Joda, sier Stein Erik, helt enig med deg om at Kindle DX er alt for tungt å dra på. Jeg har nettopp innkjøpt en Kindle Paperwhite, 6″ High Resolution Display (300 ppi) with Built-in Light, Wi-Fi sier PULS-rådgiveren

– Den ser mer interessant ut, sier Tor Arne. – Amazon med sine Kindler er markedsledende når det kommer til lesebrett, og man har jo faktisk en bokhandel i selve brettet. Men må man velge et annet merke for å kunne lese e-bøker på norsk?Les om UiAs lesebrettprosjekt

– Det må jeg sjekke, sier bibliotekar Birgitte og kommer tilbake med gode nyheter: De fleste norske forlag har nå åpnet for at man kan lese e-bøker på Kindle. Det er hakket mer tungvint enn å kjøpe Amazons egne bøker på brettet, man må først kjøpe boka på forlagenes nettside/i en norsk e-bokhandel i forkant, og sende dem til lesebrettet sitt derfra. – Men det går fint, og det er få brett som ellers kan tilby den leseopplevelsen og funksjonaliteten – og ikke minst det nettverket en Kindle kan gi. – Vet dere at dere kan markere i teksten, og dele/se hva andre Kindle-lesere «guler ut» i en e-bok?
– Takk for tipset, sier Tor Arne, men den DX-en av en murstein kan du bare beholde for meg, Birgitte, ler overingeniøren. 

You may also like...

Legg igjen en kommentar