Mediesenteret lanserer bilde- og videoarkiv for UiA

Bilde- og videoarkiv logo

Den 15. desember inviterer Mediesenteret ved IT-avdelingen alle ansatte til den offisielle lanseringen av bilde- og videoarkiv for UiA.
Selve lanseringen vil være i form av et lunchseminar i B1-001 kl. 11:30, der det serveres noe og spise og drikke.
Mediesenteret presenterer de to portalene http://foto.uia.no og http://media.uia.no. Vi vil også gi deg et innblikk i Mediesenterets øvrige tjenester.

Om foto.uia.no
Mediesenteret har jobbet med å finne en løsning for et felles arkiv system som ivaretar deling av bilder på en enkel måte.
Løsningen vi har valgt heter Fotoweb og leveres av FotoWare. Bildene ligger på våre servere og driftes av IT-avdelingen.

Fotoweb (http://foto.uia.no) er en web-basert løsning der du kan søke i mer enn 5000 UiA relaterte bilder. I tillegg kan du laste opp egne bilder til et felles opplastingsområde og gjøre bildene søkbare.
Ved hjelp av en liten applikasjon på skrivebordet, kan du lett dra og slippe bilder som automatisk lastes opp til arkivet, eller bruke en egen app for iPhone og iPad .
I Microsoft Office vil bildene ligge tilgjengelig på samme måte som clipart. Denne funksjonen vil vi demonstrere for deg på lanseringen den 15. desember.

Om media.uia.no
For video og lyd arkivering har vi valgt et arkiv som heter Mediacore, som vil fungere som en intern YouTube løsning for UiA. Denne gir mulighet til å spille av video og lyd på mobiltelefoner, nettbrett, PC, Mac og Linux. Videoene legges inn i forskjellige kvaliteter, og systemet gir deg den videoen som enheten din kan håndtere. Dette gjør det enkelt å spille av en video med god kvalitet i forbindelse med undervisning.

Møt opp på lunchseminaret den 15. desember for å finne ut hvordan du kan benytte disse tjenestene i din undervisning!

You may also like...

Legg igjen en kommentar