Nåtidens overhead er her!

Husker du da de svære gamle billedrørs-TV-ene ble erstattet med flatskjermer? Hvor skulle nå heklebrikken være (som i følge Fleksnes enhver TV må ha)? For en tid tilbake ble de gamle overheadprosjektørene her på huset fjernet og erstattet med SMART-dokumentkamera. Heller ikke dette har gått upåaktet hen.

Dokumentkameraet har mange finesser utover bare å erstatte egenskapene til en overheadprosjektør. Nå trenger du ikke lenger bruke transparente ark, ei heller tenke på avstand eller vinkel til lerretet. I guiden under vil du få en kort gjennomgang av de viktigste funksjoner og justeringer.

Zoom
Ved å vri på hjulet kan du zoome inn og ut for å tilpasse utsnittet du ønsker å vise på lerretet. Det er også mulig å justere «armen» fysisk – eller en kombinasjon.

Autofokus
Dersom bildet ikke er helt klart, kan du forsøke å trykke på den sorte autofokusknappen, rett ved siden av zoomhjulet.

Lysstyrke
Hvis du opplever at bildet er for lyst eller mørkt, kan lysstyrken justeres ved hjelp av å holde inne knappene + eller  rett ved AV/PÅ-knappen.

Ekstralys
Dersom du opplever at du fortsatt ikke har nok lys etter å ha justert lysstyrken, kan du skru på det innebygde lyset rett ved siden av kamera.

Tips
Dersom du har gamle lysark på transparent som du ønsker å bruke, kan det være lurt å legge et hvitt ark under.

Lykke til!

Sten Kristian Mydland

- Mastergradsstudent i Økonomisk styring og prosjektledelse - Operatør, IT-hjelp

You may also like...

Legg igjen en kommentar