Mer om iPad som musikkinstrument

Produsenten Line 6 har utviklet MIDI Mobilizer,  et USB MIDI interface for iPhone og iPad som virker med alle typer MIDI-instrumenter. Her får vi både MIDI in/out, noe som gjør at en kan bruke iPad2 som en ekstern synth/modul koblet til et sequenserprogram som Apple Logic eller Ableton Live. Dette gir flere spennende muligheter til å kunne bruke iPad kreativt i en livekonsert. MIDI Mobilizer bestilles  fra USA.

Jeg bruker nå også iPad til å fjernkontrollere Logic med appen AC-7 core. Det er en slags virituell mikser med opptak, fadere og ulike MIDIkontrollere som kan styre de fleste store programmer. Veldig nyttig i en livesammenheng hvor en er avhengig av kjappe og funksjonelle løsninger, spesielt hvis en spiller selv.

Andre anbefalte synther er Korg iMS-20 og Sunrizer. Førstnevnte har en enkel sequenser innebygget, basert på analoge lydsimuleringer og stepsequensering. Begge har arpeggiatorer, en mengde ulike filtre og kan synkronisere tempo via MIDI. Den store touchflaten til iPad er det som gjør den så praktisk til å kontrollere andre enheter live og i studio.

Det går også an å opprette et lukket trådløst nettverk mellom iPad, iPhone og en eller flere bærbare maskiner. Artisten Björk har brukt dette på en tidligere turné, hvor de bærbare maskinene til musikerne var linket sammen. En av ulempene med wifi kan være at hvis en får et «drop» i signalet kan tempotracks gå ut av synk. Dette er et større felt å begi seg inn på og jeg er ennå i startfasen med å finne gode og praktiske løsninger som vil fungere live.

Ingolv Haaland

www.ingolvhaaland.com www.facebook.com/IngolvHaalandMusic

You may also like...

Legg igjen en kommentar